Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό στη Σάμο

Περισσότερο από αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού στη Σάμο έπειτα από σειρά προβλημάτων, που ταλαιπώρησαν την τοπική κοινωνία. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χάρης Ζαβουδάκης, επισημαίνει ότι χάρη στα κουπόνια τουρισμού “Samos Pass” κατάφερε να σταθεί η οικονομία και η τουριστική δραστηριότητα της πληγείσας νήσου.

Ο Κωνσταντίνος Έλληνας, τουριστικός πράκτορας εξηγεί ότι οι προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα έπιασαν τόπο και έχουν “πιάσει” καλά νούμερα σε σχέση με το 2019. «Επί δυο χρόνια γίνεται πολύ δουλειά για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Σάμου. Όλα είναι καθαρά τακτοποιημένα και απολαμβάνουμε την ηρεμία που επικρατεί πλέον».

Οι αγορές των τουριστών διευρύνονται και αναμένονται επισκέπτες από Σκανδιναβία, Ολλανδία, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβενία και Ιταλία.

Η χρονιά είναι πολλά υποσχόμενη και οι επιχειρηματίες προσδοκούν να αντισταθμίσουν τις ζημίες που υπέστησαν από την πανδημία, την φωτιά και τους σεισμούς.

Έπειτα από την χαοτική κατάσταση που επικρατούσε πριν από το 2021, κυρίως στο Βαθύ, και μετά το πλήγμα από την πανδημία ήρθε η ώρα της ανάταξης.

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό στη Σάμο

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες είναι η μεγάλη απόσταση που χωρίζει το νησί από την ηπειρωτική Ελλάδα και αυξάνει τους ναύλους. Ωστόσο, όπως σημειώνεται η εταιρεία που έχει την γραμμή προσφέρει έκπτωση 30% στα εισιτήρια εφ’ όσον οι επισκέπτες θα πραγματοποιήσουν διανυκτερεύσεις στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος