ertnews.gr

Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ στο Πρώτο: Περισσότερος από τον μισό πληθυσμό στο Αφγανιστάν έχει να φάει μέρες (audio)

10/11 16:36
Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ στο Πρώτο: Περισσότερος από τον μισό πληθυσμό στο Αφγανιστάν έχει να φάει μέρες (audio)

Αντιμέτωπη με την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται στις μέρες μας η ανθρωπότητα στο Αφγανιστάν, ενώ ο ανθρωπισμός όλων μας δοκιμάζεται και στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας όπου συρρέουν μετανάστες επιχειρώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Γεώπολις” και τους Μαρία Κονταξή και Δημήτρη Φαναριώτη, μίλησε η Στέλλα Νάνου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη στο Αφγανιστάν, απ΄ όπου ο ΟΗΕ δεν έφυγε ποτέ, έκανε λόγο για κρίση άνω των 40 ετών από τους συνεχείς πολέμους. Επιπλέον η δεύτερη χειρότερη ξηρασία που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν αναγκάσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια πληθυσμού να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο εσωτερικό λόγω της κλιματικής κρίσης και πάνω από μισός πληθυσμός δεν έχει φάει για μέρες. Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει αν καταρρεύσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και η οικονομία, ενόψει και του χειμώνα με θερμοκρασίες που πέφτει στους μείον 24 βαθμούς, γι αυτό και ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση στο καθεστώς, στις γειτονικές χώρες και την Ευρωπαϊκή Ενωση για κάθε δυνατή βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δηλώνει ότι δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να σταματήσει η εργαλειοποίηση των πληθυσμών αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version