Τις “πληγές” της μετρά η Λήμνος – Αίτημα για να κηρυχθεί η Δ.Ε Μύρινας σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Αίτημα προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να κηρυχθεί επειγόντως η Δημοτική Ενότητα Μύρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σοβαρών ζημιών που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις της 28ης Νοεμβρίου, υπέβαλε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης.

Στο αίτημα, το οποίο απεστάλη στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, επισημαίνεται ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις της 28ης Νοεμβρίου, που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Μύρινας του Δήμου Λήμνου, προκάλεσαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και σημειακές κατολισθήσεις στο Επαρχιακό και Δημοτικό-αγροτικό δίκτυο, φθορές-βλάβες σε σημαντικό αριθμό οικιών και επιχειρήσεων, καθώς και καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στο σύνολο της Δ.Ε. Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος αιτείται όπως κηρυχθεί επειγόντως η Δ.Ε. Μύρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, ο Δήμος Λήμνου ενημερώνει τους δημότες της Δ.Ε. Μύρινας, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές και βλάβες από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 28ης Νοεμβρίου, ότι μπορούν να απευθύνονται είτε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, στον αριθμό 22543-50015, είτε στον αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δημάρη, στον αριθμό 698-5622407, προκειμένου να γίνει καταγραφή των προβλημάτων, με απώτερο στόχο την αποζημίωση των πληγέντων από τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και οργανισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Αγίου Γιάννη Κάσπακα πλημμύρισαν  πάνω από δέκα σπίτια, καταστράφηκαν περιουσίες, υποδομές και πνίγηκαν παραγωγικά ζώα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος