Τιμές και κίνηση της Βαρβακείου στο Πρώτο: Στις περσινές τιμές τα αμνοερίφια – 30% αυξημένη η προσέλευση (audio)

Στα 10 ευρώ σταθερά παραμένει η τιμή για τα αμνοερίφια στη Βαρβάκειο στα περισσότερα κρεοπωλεία της Βαρβακείου Αγοράς, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Ανδρέα Νιώτη, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Δήλωσε ότι υπάρχει ικανοποίηση από την καταναλωτική κίνηση, δεδομένου ότι παρατηρείται αύξηση 30% μέχρι σήμερα σε σχέση με πέρσι, ενώ τόνισε πως οι έμποροι της Βαρβακείου έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να είναι ανταγωνιστικές οι τιμές τους, γεγονός που εξηγεί την αυξημένη προσέλευση του κόσμου.

«Σίγουρα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή υπάρχει επάρκεια. Αν τη Μεγάλη Παρασκευή γίνει κάτι ξαφνικό, έχει συμβεί και στο παρελθόν, μπορεί και να μη βρει. Δεν το ξέρουμε όμως, δεν μπορεί να το προβλέψει κανένας διότι αν σήμερα έχει δουλειά και αύριο έχει δουλειά, μετά δεν προλαβαίνουν να ξαναέρθουν ζώα, να σφαχτούν» προσέθεσε ο κ. Νιώτης.

Οι τιμές στη Βαρβάκειο αφορούν αποκλειστικά και μόνο ντόπια αρνιά και κατσίκια, επισήμανε καθώς ακόμα υπάρχει επάρκεια ελληνικών αμνοεριφίων, οπότε δεν έχει χρειαστεί να προμηθευτούν οι κρεοπώλες εισαγόμενα και εκτιμά ότι αυτό δεν θα αλλάξει.

Για τους καταναλωτές που θέλουν να επιλέξουν κάποιο άλλο κρέας, υπάρχει ποικιλία σε επίσης χαμηλές τιμές, σημείωσε ο κ. Νιώτης, όπως για παράδειγμα η χοιρινή σπάλα, για κοντοσούβλι που ξεκινά από 4 ευρώ το και φτάνει έως 6 ευρώ το κιλό για χοιρινές μπριζόλες και κάποια άλλα κομμάτια.

«Οι τιμές είναι στα περσινά επίπεδα σε ό,τι αφορά εδώ στη Βαρβάκειο. Ίσως για φέτος, να διευκρινίσω, μπορεί να είναι παραπάνω καταστήματα στα 10 ευρώ από ό,τι ήταν πέρσι. Πέρσι μπορεί να ήταν 40 καταστήματα να πουλάνε τις ίδιες τιμές και φέτος μπορεί να είναι 48» περιέγραψε ο κ. Νιώτης. Όπως είπε, η Αγορά της Βαρβακείου κατάφερε να συγκρατήσει τις τιμές, καθώς σε ποσοστό 80% οι κρεοπώλες αγοράζουν απευθείας από σφαγεία ή παραγωγούς κρέατα.

«Ωστόσο, συρρικνώνεται το ποσοστό κέρδους για να έχουμε κατανάλωση. Ένα μικρό κρεοπωλείο θα θέλει να πουλήσει 20-50 σφάγια και να εξασφαλίσει ένα κέρδος. Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Το βλέπουμε λίγο διαφορετικά, ότι η κατανάλωση φέρνει το κέρδος» είπε καταλήγοντας ο κ. Νιώτης.

Ο πρόεδρος των οπωροπωλείων της Βαρβακείου, Κώστας Βασιλόπουλος μιλώντας στην ίδια εκπομπή, εκτίμησε ότι η κίνηση θα κορυφωθεί σήμερα και στις επόμενες δύο μέρες, ενώ σχετικά με τις τιμές ανέφερε ότι υπάρχει «και το ακριβό και το φτηνό, παραδείγματος χάριν, ντομάτες μπορούμε να βρούμε από εβδομήντα λεπτά μέχρι δύο ευρώ». Μάλιστα, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι η βόλτα στη Βαρβάκειο αγορά δημιουργεί άλλα παράθυρα για τον καταναλωτή που μπορεί να επιλέξει το προϊόν και να το παζαρέψει. «Τα προϊόντα που έχουμε εμείς συνήθως είναι καθημερινής κατανάλωσης. Δεν υπάρχει προϊόν δεύτερης μέρας, τρίτης ημέρας γιατί έχουμε και πάρα πολλές οργανώσεις οι οποίες έρχονται και παίρνουν όλα τα προϊόντα τα οποία μένουν για συσσίτια και για άλλες δράσεις» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος