Θεσσαλονίκη-Tραπεζοκαθίσματα: Παράταση για όλο το 2023 ζητεί η εστίαση

Έπαυσε εδώ και λίγες μέρες, το μέτρο της παραχώρησης, στους καταστηματάρχες της εστίασης, επιπλέον δημόσιου χώρου, ώστε τα τραπεζοκαθίσματα να απέχουν περισσότερο, για προστασία από τον κορονοϊό.

Ο κλάδος ζητεί παράταση για όλο το 2023, λόγω και του αυξημένου κόστους της ενέργειας (θέρμανση και ρεύμα) αλλά και των πρώτων υλών, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο, έπειτα από σειρά παρατάσεων, έληξε στις 15 Ιανουαρίου 2023 και πλέον επιστρέψαμε στο καθεστώς που ίσχυε πριν από τα μέτρα αντιμετώπισης του covid- 19. Η πολιτεία προειδοποιεί τους επαγγελματίες της εστίασης, ακόμα και με σφράγισμα των καταστημάτων τους. Στη Θεσσαλονίκη, το τοπίο παραμένει θολό.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης στην πόλη, έστειλαν την προηγούμενη εβδομάδα υπόμνημα στον υπουργό Εσωτερικών για το θέμα, ενώ υπήρξε και ενημέρωση προς τον πρωθυπουργό από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο δήμος Θεσσαλονίκης να έχει συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης για το ζήτημα της προσαρμογής στα νέα δεδομένα στο κομμάτι των τραπεζοκαθισμάτων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος