Θεσσαλονίκη-Νέα Μηχανιώνα: Αντιμετωπίστηκε με επιτυχία η διαρροή υγραερίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων (video)

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι και για αρκετές ώρες λόγω διαρροής υγραερίου από βυτιοφόρο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, κοντά στην Νέα Μηχανιώνα, στην περιοχή του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και ευτυχώς χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.

Το βυτιοφόρο μετέφερε περίπου 10 τόνους φυσικού αερίου. Την ώρα της τροφοδοσίας του πρατηρίου, παρουσιάστηκε αστοχία στη βάνα και υπήρξε διαρροή, η οποία έφτανε μέχρι το οδόστρωμα, με τεράστιο κίνδυνο ανάφλεξης.

Στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 20 άνδρες που έριξαν νερό προκειμένου να αναμειχθεί με το υγραέριο, όπως και δυνάμεις της Τροχαίας που έκαναν εκτροπή της κυκλοφορίας διακόπτοντας την κίνηση οχημάτων στο δρόμο από τη Θεσσαλονίκη προς τη Νέα Μηχανιώνα.

Στην περιοχή, όπου υπάρχουν κυρίως επιχειρήσεις, όπως και άλλα βενζινάδικα, και διάσπαρτα σπίτια  διακόπηκε προληπτικά η ηλεκτροδότηση.

Η κυκλοφορία εχει πλέον αποκατασταθεί.

Ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης δήλωσε οτι οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μόλυνσης λόγω της διαρροής υγραερίου.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Φ. Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος