ertnews.gr

Λύθηκε το μυστήριο του θορύβου στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης – Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

18/01 10:32

Λύθηκε το μυστήριο του θορύβου, που ακουγόταν κάθε βράδυ στα Μετέωρα και είχε προκαλέσει ανησυχία τις τελευταίες εβδομάδες τους κατοίκους. Ο υπόκωφος ήχος οφείλεται σε πρόβλημα συντονισμού στη δεξαμενή της Πολίχνης, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη συγκεκριμένη περιοχή. Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ έκαναν κάθε βράδυ αυτοψία και ελέγχους στην περιοχή και εντόπισαν περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα την αιτία του θορύβου.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της ΕΥΑΘ ο παράξενος θόρυβος αν και δεν ακουγόταν στην περιοχή της δεξαμενής μεταφερόταν, μέσω του δικτύου, προς τα Μετέωρα. Ο θόρυβος σταμάτησε όταν οι τεχνικοί άνοιξαν και έκλεισαν το σύστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ “τα συνεργεία της εταιρείας διερευνούν το θέμα ήδη από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ενημερώθηκαν από σχετικά δημοσιεύματα. Κλιμάκια με ειδικό επιστημονικό προσωπικό πραγματοποίησαν σήμερα τις πρωινές ώρες ελέγχους και δοκιμές σε δίκτυα κι εγκαταστάσεις σε απόσταση 5 χλμ. από το σημείο έντασης του θορύβου στα Μετέωρα, για να διαπιστωθεί ότι μηχανισμός σε δεξαμενή της Πολίχνης προκαλούσε κρουστικό φαινόμενο, το οποίο λόγω συντονισμού και εξαιτίας του αναγλύφου της περιοχής μετέφερε τον ήχο 2 χλμ. μακριά”. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι “δεν υπήρχε τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα παλαιότητας στη δεξαμενή, ενώ ούτε και ακουγόταν θόρυβος κατά τη λειτουργία της. Η ΕΥΑΘ θα συνεχίσει τις δοκιμές στην εγκατάσταση και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι αυτή ήταν η πηγή του θορύβου τις νυχτερινές ώρες στα Μετέωρα”.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πολυπληθούς αυτής περιοχής σήμερα είναι, ωστόσο, ότι η ΕΥΑΘ έριξε για λόγους ασφαλείας την πίεση του νερού και έτσι τώρα ζητούν να αλλάξει η ρύθμιση για να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους.

Οι περιοίκοι έφτασαν σε σημείο να κάνουν μέχρι και περιπολίες για να εντοπίσουν την πηγή του μυστηριώδη ήχου ενώ στο δήμο Παύλου Μελά έφτασαν τα τελευταία βράδια ακόμη και… επισκέπτες από άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version