Θεσσαλονίκη: Επιβαρυμένες οι εφημερίες των νοσοκομείων-Η Δέλτα κυριαρχεί στις νοσηλείες

Array

Με την παράταση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας που αφορούν εστίαση, τηλε-εργασία και μεταφορές, να θεωρείται πολύ πιθανή, η επιτροπή επιστημόνων συνεδριάζει, προκειμένου να κάνει την σχετική εισήγηση. Με βασικά κριτήρια την επιβάρυνση στο Σύστημα Υγείας και τους υψηλούς αριθμούς θανάτων και διασωληνωμένων, εκτιμάται ότι τα μέτρα θα παραταθούν για περίπου μία εβδομάδα.

Μπορεί η μετάλλαξη Όμικρον να έχει επικρατήσει, η Δέλτα όμως κυριαρχεί στις νοσηλείες. Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες της πανδημίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τους θανάτους μόνο τις τελευταίες 5 ημέρες να φθάνουν τους 452, ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν πάνω από 670.
 Περισσότεροι από 110 πολίτες ήρθαν στην εφημερία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με συμπτώματα κορονοϊού, προκειμένου να εξεταστούν. Χρειάστηκε να γίνουν 35 εισαγωγές, ενώ υπάρχουν και 20 περιστατικά, τα οποία θεωρούνται ύποπτα.

Και ενώ την Παρασκευή οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο τους με αρνητικό σελφ τεστ, οι γονείς τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, από σήμερα και έως το Σάββατο, μπορούν να προμηθεύονται 5 self test από τα φαρμακεία για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Ανοίγει, στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα για τα ραντεβού της 4ης δόσης του εμβολίου που αφορά συγκεκριμένες, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος