Θεσσαλονίκη: Αυξημένες οι εισαγωγές περιστατικών covid το τελευταίο 10ήμερο

Array

Το άνοιγμα γυμνασίων και Λυκείων, αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας, με ταυτόχρονη διενέργεια την αυτοδιαγνωστικών τεστ από εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι.
Την ανάγκη για προσεκτικά βήματα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει το υφιστάμενο κύμα κορονοϊού, εξέφρασε η πρόεδρος  της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη.

Οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική καμπύλη της χώρας, δηλαδή πώς καταγράφονται τα ημερήσια κρούσματα, οι νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και το ισοζύγιο εισαγωγών-εξιτηρίων στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μπουλμπασάκο, επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός,  η τάση, η οποία καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, δείχνει μείωση στις εισαγωγές  περιστατικών covid.

Με δεδομένη την κόπωση των πολιτών και τις καλές καιρικές συνθήκες, το παρατεταμένο lockdown και τα αυστηρά μέτρα φαίνεται πως δεν αποδίδουν. Μέχρι να χαλαρώσουν επιπλέον τα περιοριστικά μέτρα, αρχής γενομένης με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, απαιτείται συνεχής τήρηση των μέτρων.
Εντωμεταξύ, η κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα και ειδικότερα στην Πάτρα, είναι  οριακή.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκ νέου σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί. Οι συμμετέχοντες, μαζί με εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικών σωματείων,  ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών και να γίνουν προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.
Στο μεταξύ, αυξημένος είναι ο αριθμός των εισαγωγών και μεγάλη η πίεση στις ΜΕΘ covid.
Το νοσοκομείο Γεννηματάς ξεκίνησε την εφημερία του στις 8 το πρωί με μία μόνο κενή κλίνη ΜΕΘ. Το Παπανικολάου ολοκλήρωσε την εφημερία του με 34 εισαγωγές. Εκεί νοσηλεύονται 91 ασθενείς στις απλές κλίνες covid, ενώ 29 είναι οι διασωληνωμένοι.

Πάντως, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τα rapid tests που δείχνουν σε κάθε δήμο οι πολίτες.

Κανονικά προχωράει και η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα μας. Στις 2 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων ηλικίας 65 – 69.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος