Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στις 13 Νοεμβρίου

Στην Αθήνα κατεβαίνουν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στα πλαίσια 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν.

Επίσης ανακοίνωσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 11πμ μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μπαίνουμε στην τελική μάχη για να διασφαλίσουμε την συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας. Ακόμη δεν έχουμε πει την τελευταία μας κουβέντα.

Ο τεράστιος πλούτος της ΛΑΡΚΟ και η αξία χρήσης της μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης, δεν μπόρεσε να κρυφτεί. Η χώρα μας έχει στο υπέδαφος της το 90% των κοιτασμάτων νικελίου και κοβαλτίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τις έρευνες υπάρχουν άλλα 2 εκατομμύρια τόνοι. Η ΛΑΡΚΟ είναι μοναδική επιχείρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει με τα δικά της μεταλλεύματα, η αξία χρήσης των εγκαταστάσεων με την ενσωματωμένη τεχνογνωσία των εργαζομένων είναι ανεκτίμητης αξίας. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι ακόμη και ως παλιοσίδερα να δοθεί στον παλιατζή η σημερινή της αξία ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια. Μόνο το βουνό σκόνης πού υπάρχει στο εργοστάσιο της Λάρυμνας περιέχει 35.000 τόνους νικελίου, δηλαδή άμεσα θα προσφέρει πάνω 700 εκατομμύρια ευρώ (με τις σημερινές τιμές, οι οποίες μέσα στο επόμενο διάστημα σύμφωνα με τα κέντρα Μετάλλου θα διπλασιαστούν).

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου κατεβαίνουμε στην Αθήνα για να μεταφέρουμε στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Βουλή το αυτονόητο. Δηλαδή ότι έχουμε τη διάθεση να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου αλλά και ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το δίκαιο και τίμιο αγώνα και η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των εργαζομένων και να υλοποιήσει τα αιτήματα μας. Δεν έχουμε πού να πάμε, είμαστε η τέταρτη γενιά αιματοβαμμένων εργατών της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή που δραστηριοποιείται. Γύρω από την ΛΑΡΚΟ είναι τα σπίτια μας, οι οικογένειές μας, τα νεκροταφεία που έχουμε θάψει τους συναδέλφους μας».

Tην ανακοίνωση υπογράφουν:
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος