Στ. Καλαφάτης: “Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης”

«Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης ως την ώρα που θα μπορέσει να βάλει μπρος τις μηχανές της», τόνισε ο ΥΜΑΘ, κ. Σταύρος Καλαφάτης.
«Μπορεί λοιπόν εύκολα να καταλάβει ο καθένας τι θα γινόταν, αν  ακολουθούσε τις κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα στήριξης στην αρχή της πανδημίας», προσθέτει και επισημαίνει ότι  «ο  κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοί του στα οικονομικά ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κληθούν ποτέ να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και δεν δυσκολεύονται να  μοιράζουν λαγούς με πετραχήλια. Ένα δεν φαίνεται να κατάλαβαν: Ότι τώρα πια οι Έλληνες τους είδαμε, τους μάθαμε, τους ξέρουμε».
Ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι «να συνεχίσει την στήριξη για όσο οι επιχειρήσεις σηκώνουν τα βάρη της άμυνάς μας απέναντι στην πανδημία», σημειώνοντας ότι «τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων κατά το 2020 έφτασαν τα 24 δισ. ευρώ ενώ για το 2021 έχουν ήδη ξεπεράσει τα 14 δισ.» . Τονίζει, ακόμη  ότι «επιπλέον για τις επιχειρήσεις εστίασης που έμειναν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ετοιμαστεί μία νέα  δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης, με σκοπό την στήριξή τους για την αγορά πρώτων υλών τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους».
Αναφερόμενος στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας σημειώνει: «έχουμε σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό  στον χώρο της υγείας και όλοι οι Έλληνες είμαστε ευγνώμονες για όσα μας πρόσφεραν στους δύσκολους μήνες της πανδημίας».
Σε ερώτηση εάν η υγειονομική κρίση επηρέασε την εξέλιξη των μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πια μπροστά σε μία νέα προοπτική που  δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες και ελκύει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Πέρα μάλιστα από την σειρά  των μεγάλων έργων υποδομής, σχεδιάζονται πρόσθετες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητά της πόλης  και την καθημερινότητα όλων. Το πόστο που υπηρετώ, μπορεί να λειτουργεί ως επιταχυντής και στην κατεύθυνση αυτή γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια. Εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να μην χαθεί ούτε μία ώρα, καθώς έχουμε να κάνουμε πολλά για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος