Σοφία Βούλτεψη: «Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό»

«Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ3, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

«Έχουμε περάσει δύο δραματικά 24ωρα. Μέσα σε αυτές τις μεταφορές, που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά ευάλωτοι πληθυσμοί, είναι γυναίκες, παιδιά ανήλικα, ασυνόδευτα. Πραγματικά πρόκειται για ένα έγκλημα και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι αυτό το έγκλημα δεν έχει σχέση με το κομμάτι της πολιτικής εργαλειοποίησης, δε γίνεται. Όταν έχεις κράτος κι έχεις παράλια, ελέγχει τα παράλιά σου. Δεν μπορεί να φεύγουν συνέχεια πλοία με αυτές τις καιρικές συνθήκες και να μην το εντοπίζεις, να το βλέπεις, να μην το αποτρέπεις.

Υπάρχει πίεση και στον Έβρο και στη θάλασσα. Το ίδιο διαπιστώνεται και στα δυτικά Βαλκάνια γενικότερα. Δηλαδή αυτό το οποίο διαπιστώνεται είναι ότι αεροπλάνα από την Τουρκία, από την Κωνσταντινούπολη φεύγουν είτε για το Βελιγράδι, είτε μέσω Λευκορωσίας. Είναι ένα «όπλο» το οποίο έχει πάρει στα χέρια της η Τουρκία και το χρησιμοποιεί για να πιέζει για διάφορους λόγους», τόνισε μεταξύ άλλων η Σοφία Βούλτεψη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος