ertnews.gr

Σε καθοριστική καμπή εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

06/11 09:00
Σε καθοριστική καμπή εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Αύριο Δευτέρα το πρωί στην Ελβετία, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα κηρύξει την έναρξη των εντατικών συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των δύο πλευρών της Κύπρου, με βασικό αντικείμενο το “καυτό” ζήτημα του εδαφικού.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αποσαφήνισε ότι για να προχωρήσει η διαδικασία σε μία διεθνή διάσκεψη θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία επί των κριτηρίων και αυτά να αποτυπωθούν σε χάρτες.

Από την πλευρά του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, επέμεινε στην εκ περιτροπής προεδρία, ενώ σε συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να συμφώνησαν στη διατήρηση του συστήματος των εγγυήσεων. Μετά τη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη δεν έγιναν δηλώσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, συζητήθηκε η διαδικασία για το Κυπριακό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Ερντογάν και Ακιντζί τόνισαν ότι «διατηρούν την αποφασιστικότητά τους για τη λύση και τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο Μοντ Πελεράν». Ερντογάν και Ακιντζί επεσήμαναν ότι η διαδικασία στις διαπραγματεύσεις έχει μπει σε μια ευαίσθητη περίοδο.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version