Ρωσία: Υπό στενή παρακολούθηση το αμερικανικό καταδρομικό Μοντερέι

Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας παρακολουθεί τις ενέργειες του αμερικανικού καταδρομικού πλοίου Μοντερέι,το οποίο εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

“Οι δυνάμεις και τα μέσα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αρχίσει να παρακολουθούν τις ενέργειες του καταδρομικού του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού , το οποίο εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 19 Μαρτίου 2021” σημειώνει η ανακοίνωση.

Παραμένει η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας

“Εμείς φυσικά, πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πάντα είμαστε έτοιμοι και για τα χειρότερα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νέος Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και την ασαφή αντίδραση των ΗΠΑ στην πρόταση του Ρώσου προέδρου να γίνει απευθείας συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «οι παρατηρητές και οι αναλυτές βγάζουν το ψωμί τους με το να κάνουν τέτοιες προγνώσεις».

Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι η δήλωση Μπάιντεν ότι ο Πούτιν είναι δολοφόνος, δήλωση που πυροδότησε και την νέα αντιπαράθεση ήταν μια απολύτως συνειδητή επιλογή του νέου προέδρου ο οποίος “ήθελε να δείξει τα δόντια του” στον Ρώσο ομόλογο του και να στείλει το πιο καθαρό μήνυμα ότι “τα πράγματα έχουν αλλάξει”.

Μόσχα-Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος