Πτωτική η τάση νέων μολύνσεων και νοσηλείας στην Μαγνησία- Πλέον των 500 οι συμπολίτες μας που “χάθηκαν”

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Μαγνησία, μετά την κορύφωση, που σημειώθηκε μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη, με τριψήφιο καθημερινό αριθμό μολύνσεων και νοσηλειών.

Σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται  72 ασθενείς με κορονοϊό, 65 στις κλινικές και 7 στην ΜΕΘ Covid. Μετά από πάρα πολύ καιρό, έχει ελευθερωθεί μια κλίνη στην ΜΕΘ και αυτή δεν είναι λόγω ανθρώπινης απώλειας.

Απολογισμός πανδημίας για την Μαγνησία

Πεντακόσιες μία οι απώλειες πολιτών στο Νοσοκομείο του Βόλου, χωρίς εδώ να αθροίζονται οι απώλειες λόγω κορονοϊού στο σπίτι ή σε άλλα νοσηλευτική ή άλλα ιδρύματα. Να σημειωθεί δε, ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας, το Νοσοκομείο του Βόλου δεν έκανε εισαγωγή ασθενών με κορονοϊό, αφού αυτή οδηγούνταν απευθείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που είχε οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για την Θεσσαλία. Συνεπώς, ο παραπάνω αριθμός καταγράφει τους θανάτους από τις 19 Οκτώβρη του 2020. Οι θάνατοι, που έχουν καταγραφεί στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν τόσο πυκνοί, στην καθημερινότητα την τοπική κοινότητα των ανθρώπων, που προκαλούσαν και προκαλούν εύλογα ανησυχία και αγωνία, εξαιτίας και των μεταλλάξεων του ιού SARS CoV-2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος