Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Στην έκδοση ψηφίσματος καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προχώρησε στην αποψινή (14/03) συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία -συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Εκφράζει τη λύπη του όχι μόνο γιατί η διεθνής κοινότητα αδυνατεί να σταματήσει τον πόλεμο αλλά και γιατί εδώ και χρόνια δεν μπόρεσε να τον αποτρέψει.

Συμπαραστεκόμαστε στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό που μάχεται υπέρ της ακεραιότητας, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας του.

Συμπαραστεκόμαστε στους Έλληνες ομογενείς, που επίσης δοκιμάζονται και μετρούν ήδη θύματα μεταξύ των αμάχων.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δημάρχων και των αιρετών εκπροσώπων ουκρανικών πόλεων και την επιστροφή στο έργο τους, που σήμερα είναι πιο αναγκαίο για την κάλυψη των αναγκών επιβίωσης των πολιτών τους.

Στηρίζουμε τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε κάθε σημείο της γης, ακόμη και εντός των επιτιθέμενων.

Χαιρετίζουμε τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου της Θεσσαλονίκης στις εκκλήσεις για ανθρωπιστική συνδρομή και καλωσορίζουμε τους Ουκρανούς πρόσφυγες του πολέμου που καταφθάνουν στην πόλη μας.

Εμείς ως Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να βρισκόμαστε με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου, με την ισχύ του δικαίου και όχι με το δίκαιο του ισχυρού. Γνωρίζουμε τι σημαίνει εισβολή και κατοχή. Αντιμετωπίσαμε κατά το παρελθόν μας εισβολή στην Κύπρο. Αντιμετωπίζουμε ακόμη και σήμερα δυνάμεις που δεν δεσμεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Έχουμε ηθική και εθνική υποχρέωση να είμαστε πάντοτε στο πλευρό της ειρήνης.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με την παγκόσμια κοινότητα και απαιτούμε ειρήνη. Να σιγήσουν τα όπλα και οι όποιες διαφορές να λυθούν στο διπλωματικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος