Πότε οι εμβολιασμένοι δεν θεωρούνται ασφαλείς – Θέμα ημερών η έναρξη εμβολιασμών από παιδίατρους (video)

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς επανέλαβε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση, που ωστόσο δεκαπλασιάζει τα αντισώματα, σύμφωνα όπως είπε, με όσα ανακοινώθηκαν στο Ισραήλ. «Όποιος έχει συμπληρώσει έξι μήνες από τον εμβολιασμό, καλό είναι να κάνει την τρίτη δόση», είπε ο κ. Γεωργαντάς και μίλησε για δυνατότητα 115.000 εμβολιασμών σε μια ημέρα, ενώ «βρισκόμαστε στις 30.000 την ημέρα».

«Κάποιος που εμβολιάστηκε πριν από έναν χρόνο δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής», ξεκαθάρισε, ενώ χαρακτήρισε ικανοποιητικά τα ποσοστά:

«Περισσότεροι από 6.375.000 συμπολίτες μας, δηλαδή, 60,5% του γενικού πληθυσμού δηλαδή 70% των ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί και νέοι εισέρχονται για πρώτη φορά στο σύστημα», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς.

«Πρέπει να περάσουμε τα 7 εκατομμύρια λένε οι ειδικοί με στόχο  πάνω από 80%, πρόσθεσε.

Σχετικά με τις ηλικίες 12 -17 ετών ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι είναι περίπου 162.000 που έχουν ολοκληρώσει ή προγραμματίσει τον εμβολιασμό.

Θέμα ημερών χαρακτήρισε την έναρξη εμβολιασμών από παιδίατρους σε ιδιωτικά ιατρεία.

Mόνο τα τρία μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα έχουν κλείσει και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επανέλθει όλη η εμβολιαστική αλυσίδα, είπε επίσης ο κ. Γεωργαντάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος