Πορτογαλία: Η Μπελενένσες… έκλεισε δυο παιδιατρικά τμήματα νοσοκομείου

Νοσοκομείο κοντά στη Λισαβόνα ανακοίνωσε ότι έκλεισε προσωρινά δύο από τα παιδιατρικά του τμήματα, αφού ένας εργαζόμενος υγείας, ο οποίος αποτελεί και γιατρό ομάδας ποδοσφαίρου που έχει πληγεί από COVID-19, βρέθηκε θετικός στη μετάλλαξη του κορονοϊού Όμικρον.

Το νοσοκομείο Garcia de Orta στην Αλμάντα, μια πόλη στην άλλη πλευρά του ποταμού Τάγου από τη Λισαβόνα, δήλωσε ότι τα τμήματα επειγόντων περιστατικών παιδιατρικών και εξωτερικών ιατρείων θα παραμείνουν κλειστά από τις 10 μ.μ. την Τρίτη και για περίοδο 14 ημερών.

Σε ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο ανέφερε ότι όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον γιατρό (σ.σ. συνολικά ήταν 28 άτομα), βρίσκονται τώρα σε καραντίνα και παρακολουθούνται.

Οι πορτογαλικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν τη Δευτέρα 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, όλα σε παίκτες και προσωπικό της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπελενένσες, με πρώτο «φορέα» του ιού, ποδοσφαιριστή της που επέστρεψε πρόσφατα από τη Νότια Αφρική.

Εκπρόσωπος της ομάδας επιβεβαίωσε στο Ρόιτερ ότι ο εργαζόμενος στον τομέα της υγείας που μολύνθηκε με τη μετάλλαξη Όμικρον στο νοσοκομείο Garcia de Orta ήταν επίσης γιατρός της Μπελενένσες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος