ΠΝΟ: Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας

Συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ. Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι αύριο Παρασκευή, στις 6 το πρωί.

Από το πρωί ναυτικοί, πραγματοποιούν συγκέντρωση στον χώρο μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό.

Για «τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας της εργοδοσίας που προκλητικά από το 2019 όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε  αύξηση, αλλά επιδεικνύει  και μια πλήρως  στείρα συμπεριφορά σχετικά  με τα  καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην  εκτέλεση των  καθηκόντων τους οι ναυτικοί,» κάνει λόγο στο μήνυμά του στη σημερινή συγκέντρωση της απεργιακής κινητοποίησης των ναυτεργατών ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Μανώλης Τσικαλάκης.

Επίσης αναφέρθηκε «στο συνεχές τσεκούρωμα των κυρίων συντάξεων των ναυτικών, την κατάργηση των επικουρικών,  τη διάλυση του ιστορικού συνταξιοδοτικού φορέα του ΝΑΤ, την  ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων.

Εστίασε επίσης στη άρνηση των εφοπλιστών να  προσέλθουν σε  διαπραγματεύσεις για  την ανανέωση και την υπογραφή  ΣΣΕ,  όπως και στη συνεχώς διογκούμενη ανεργία του κλάδου με ταυτόχρονη αύξηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στις μεγαλύτερες μειώσεις των συνθέσεων στην επιβατηγό ναυτιλία, και τη συνεχή υποβάθμιση της  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  των οικογενειών των ναυτικών με την ουσιαστική διάλυση του Οίκου Ναύτου,  που όπως είπε, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει τη στάση της για συνέχιση η μη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στη διάρκεια της απεργίας θα γίνονται προσυγκεντρώσεις στις 05:30 στον χώρο μέσα στο λιμάνι, απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11-11-2021 στον ίδιο χώρο στις 10:30.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος