ertnews.gr

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Επικρίσεις για τη διαφωνία του υπ. Α. Γεωργιάδη με τον πρόεδρο της Επ. Ανταγωνισμού της Βουλής

16/06 11:01
ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Επικρίσεις για τη διαφωνία του υπ. Α. Γεωργιάδη με τον πρόεδρο της Επ. Ανταγωνισμού της Βουλής

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει ως «πρωτοφανών διαστάσεων γεγονός»  τη διαφωνία του  κ. Γεωργιάδη  με τον  πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Βουλής  κατά τη διαδικασία επιλογής Αντιπροέδρου της Επιτροπής . Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

«Η επιλογή του Υπουργού για τη θέση προκάλεσε τη διαφωνία του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που μάλιστα στοιχειοθετήθηκε σε σοβαρές αιτιάσεις, που αφορούν -μεταξύ άλλων- και σε καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης των καταχρηστικών χρεώσεων εκ μέρους των τραπεζών, την οποία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εγκαίρως αναδείξει στον δημόσιο διάλογο», αναφέρει συγκεκριμένα.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης προέβη σε ανοίκεια επίθεση εναντίον του προέδρου της Επιτροπής και ότι τον κάλεσε «να παραιτηθεί από τη θέση του, στον βαθμό που δεν συμφωνεί μαζί του», όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Προσθέτει, ακόμη, ότι «σε μια περίοδο που ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμος, για την καταπολέμηση ολιγοπωλιακών πρακτικών αλλά και της αισχροκέρδειας στην αγορά, το εν λόγω περιστατικό προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό, ιδίως δε ο τρόπος που ο Υπουργός επέλεξε να επιτεθεί κατά του Προέδρου μιας Ανεξάρτητης Αρχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version