Παραμυθένια Χριστούγεννα στον κόσμο (video)

Τι και αν τα σκιάζει όλα η πανδημία — το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι πιο δυνατό.
Στο Λονδίνο, στο σπίτι του Καρόλου Ντίκενς, όλα είναι παραμυθένια. Από το Αμάν ως την Μόσχα όλα είναι λουσμένα στο φως της αγάπης. Στην Καλιφόρνια τα φωτογραφικά κλικ κλέβει η Αγιο-Βασιλίτσα, αλλά σίγουρα εκείνες που δε θέλουν να ξυπνήσουν απ τη μαγεία αυτών των Χριστουγέννων είναι οι νικήτριες του «ΕL GORDO».

Αυτό κι αν είναι Χριστουγεννιάτικο δώρο… Οι νικήτριες του «ΕL GORDO» μάλλον θα θυμούνται για χρόνια τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής τους, κρατώντας στα χέρια τους το τυχερό λαχνό του λαχείου, που ονομάζεται «ο χοντρός», καθώς μοιράζει σχεδόν δυόμισι δισεκατομμύρια ευρώ.

Τυχεροί, όμως, πρέπει να αισθάνονται και οι επισκέπτες του σπιτιού του Καρόλου Ντίκενς στο Λονδίνο, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Όσοι έχουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν, θα μπορούν να θαυμάσουν για πρώτη φορά την πένα από ελεφαντόδοντο, στο χώρο που ο σπουδαίος παραμυθάς γιόρταζε τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του πριν από δύο αιώνες.

Στην πόλη Φουχάις, δυτικά της πρωτεύουσας Αμάν, σπεύδουν οι λάτρεις των Χριστουγέννων στην Ιορδανία για να επισκεφτούν τη γραφική Χριστουγεννιάτικη αγορά, να ψωνίσουν και να μπουν στο πνεύμα των γιορτών…

Χιλιάδες λαμπάκια στολίζουν την υπέροχη χειμωνιάτικη ρωσική πρωτεύουσα. Παρότι τα Χριστούγεννα αργούν λίγο ακόμα για τους Ρώσους, η Μόσχα έχει φορέσει τα καλά της περιμένοντας την έλευση της νέας χρονιάς. Οι πλατείες και οι δρόμοι έχουν στολιστεί με χιλιάδες φωτισμένες εγκαταστάσεις.

Στην Καλιφόρνια, οι νεαροί λάτρεις του Άη Βασίλη έκαναν μία στάση για να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν, όχι με τον Άγιο Βασίλη, αλλά με το άλλο του μισό…

Επιμέλεια: Κλειώ Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος