Π. Σκουρλέτης στο Πρώτο: «Σκανδαλάρα» η υπόθεση των παρακολουθήσεων – Ξεπέρασαν το όριο ανοχής των πολιτών (audio)

«Σκανδαλάρα» χαρακτήρισε την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Δεν έχουμε δει σοβαρές απαντήσεις όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και για όλα τα προηγούμενα που είναι εξίσου σοβαρά. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά πλήττουν ευθέως, αγγίζουν τα θέματα της εθνικής ασφάλειας», είπε σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν και παρακολούθησεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων.

«Αν δίνονταν σοβαρές απαντήσεις, ο  κ. Ντογιάκος δεν θα περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα να πάει να τον δει χθες για να του υποδείξει, να του θυμίσει τι θα έπρεπε να κάνει η Δικαιοσύνη και θα έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί καταστάσεις και εξελίξεις και νομικές διερευνήσεις αυτής της υπόθεσης. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να διερευνήσει κατά πόσο είναι αξιόπιστα τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας», είπε ο κ. Σκουρλέτης

Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης είπε ότι αν δεν μπορούν να δώσουν σοβαρές απαντήσεις, πρέπει να παραιτηθούν και να πάνε σε εκλογές. «Έχει περάσει το όριο ανοχής των πολιτών και της κοινωνίας. Όσο η κυβέρνηση δείχνει αυτήν την τρομακτική αναισθησία απέναντι σε αυτά τα οποία καθημερινά βγαίνουν, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να πούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα; Να εθιστούμε στις παρακολουθήσεις; Να μετονομάσουμε τη δημοκρατία μας σε κατασκοπευτική δημοκρατία;», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η 6η Δεκέμβρη γίνεται τραγικά επίκαιρη»

«Αισθάνομαι πραγματικά την προσωπική και πολιτική ανάγκη σήμερα 6 Δεκέμβρη να μιλήσω για την τραγικότητα αυτής της επετείου λόγω της δολοφονικής επίθεσης που έγινε εκ μέρους αστυνομικού απέναντι σε ένα δεκαεξάχρονο παιδί που δεν πλήρωσε 20 ευρώ. Πολύ φοβάμαι ότι αυτές οι συμπεριφορές, η αποθράσυνση της αστυνομίας δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα. Θυμόσαστε και την προ μηνών υπόθεση με τον Σαμπάνη, έναν άλλο Ρομά. Το θέμα της αστυνομικής βίας, της αυθαιρεσίας τελικά είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα στη σημερινή Ελλάδα», είπε ο κ. Σκουρλέτης με αφορμή την 6η Δεκεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Αναφύονται δύο ζητήματα. Πρώτα απ’ όλα το θέμα της σωστής εκπαίδευσης αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι οπλοφορούν, των αστυνομικών. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε μια αύξηση προσλήψεων από ανθρώπους οι οποίοι δεν προέρχονται από τις σχολές με εξετάσεις, αλλά έχουν μια πλημμελή εκπαίδευση. Το χειρότερο όμως από όλα είναι η ενθάρρυνση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας αυτής της αυθαιρεσίας, η οποία οδηγεί σε τέτοιου είδους φαινόμενα», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε όλα τα στελέχη ΕΛΑΣ και Λιμενικού ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι πρόκειται για μία ξεκάθαρη προεκλογική κίνηση. «Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των μισθών όχι μόνο των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των λιμενικών σε μια πολύ μεγάλη γκάμα εργαζομένων, τους γιατρούς που προχθές ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά τους λέει Κόψτε το λαιμό σας. Εγώ μπορώ να σας δώσω μόνο 10% αύξηση, μετά από 10 χρόνια. Μετά από 10 χρόνια που έχει μείνει καθηλωμένος ο μισθός σας με έναν πληθωρισμό που τρέχει με το ίδιο ύψος και από εκεί και πέρα ψαρέψετε πελάτες. Γίνετε αλιείς πελατών», πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος