Π. Μαρινάκης στο Πρώτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο τοξική αντιπολίτευση από το 1974 – Το έχουν τερματίσει (audio)

«Κατά την δική μου άποψη και του κόμματος μου έχουμε την πιο τοξική αξιωματική αντιπολίτευση μεταπολιτευτικά», δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Πάντοτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοξικά πολιτικά χαρακτηριστικά από τα χρόνια της “πάνω” και της “κάτω” πλατείας, από τα χρόνια που ο κ. Βούτσης έλεγε για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές ψήφοι. Όμως τώρα το έχουν τερματίσει γιατί η διαφορά του 2023 από το 2012 ή το 2015 είναι ότι μεσολάβησαν και χρόνια δικής τους διακυβέρνησης. Μετά από 30 χρόνια, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να συγκρίνουν δύο κυβερνήσεις και δύο πρωθυπουργούς, όχι μία κυβέρνηση και μία “wanna be” κυβέρνηση, η οποία μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι δεν θα ψηφίζει, παρά μόνο σε μία ψηφοφορία, άρα δεν θα ασκεί τη νομοθετική εξουσία για την οποία ο ελληνικός λαός το έστειλε στη Βουλή. Όμως οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν ένα πολύ μεγάλο μισθό το μήνα σε κάθε βουλευτή. Επίσης κάποιοι συγκεκριμένοι Έλληνες αστυνομικοί αποσπώνται για να συνοδεύουν τους βουλευτές αυτούς, ενώ χρησιμοποιούνται οχήματα όπως και μετακλητοί συνεργάτες. Δεν τα απεμπολεί όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, τα χρησιμοποιούν οι εν ενεργεία βουλευτές του για να κάνουν, προεκλογικό αγώνα για την επανεκλογή τους και το παίζουν επαναστάτες του “πεζοδρομίου”», σχολίασε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την απόφαση απόσυρσης του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει την «συνταγματική εκτροπή» και το εάν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι με αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προλάβει την διαχείριση της επερχόμενης εκλογικής του ήττας. «Ο κύριος Τσίπρας αυτό που κάνει είναι να χτίζει ένα αφήγημα διαχείρισης της πολύ μεγάλης ήττας που θα έχει και στις δύο εκλογικές διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Για «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Ερωτηθείς σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση που προωθείται προκειμένου να αποτραπεί η συμμετοχή του κόμματος του καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης και αυτό που πρέπει να κάνει η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία είναι να δίνει τα καλύτερα δυνατά εργαλεία, εξαντλώντας τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα στη Δικαιοσύνη ως προς τη συμμετοχή κομμάτων και σχηματισμών στις κάθε φορά διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες, ούτως ώστε η δημοκρατία μας να προστατεύεται από ανθρώπους οι οποίοι εκπροσωπούν εγκληματικές οργανώσεις. «Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι η Χρυσή Αυγή δεν καταδικάστηκε για τις ιδέες της, όσο απεχθείς και να είναι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, καταδικάστηκε για τις εγκληματικές της πράξεις, για το γεγονός ότι απεδείχθη ότι ήταν εγκληματική οργάνωση και διέπραττε κακουργήματα. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κρατήσουμε για τη συζήτηση αυτή», πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος