Ουκρανία: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα σύλληψης του πρώην προέδρου Ποροσένκο

Ο Πέτρο Ποροσένκο, πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, θα παραμείνει ελεύθερος εν όψει της δίκης του για προδοσία, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου του Κιέβου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ποροσένκο εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ χιλιάδες υποστηρικτές του διαδήλωσαν, φώναζαν και κυμάτιζαν σημαίες πριν από την ακρόαση.

«Αυτή δεν είναι ακόμη νίκη, αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ποροσένκο μετά την ετυμηγορία.

Όπως αναφέρεται, ο δικαστής απέρριψε το αίτημα του εισαγγελέα για κράτηση, αλλά ο Ποροσένκο πρέπει να μείνει στο Κίεβο και να παραδώσει το διαβατήριό του.

«Η κατάσχεση του διαβατηρίου μου εμποδίζει την πολιτική μου δραστηριότητα. Το γεγονός ότι περιορίζομαι κατά την παραμονή μου στο Κίεβο εμποδίζει την εσωτερική πολιτική μου δραστηριότητα», αναφέρει το Tanjug.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγορείται ότι συμμετείχε στην πώληση μεγάλων ποσοτήτων άνθρακα και χρηματοδότησε τις δραστηριότητες φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία από το 2014 έως το 2015.

Ο Ποροσένκο ισχυρίζεται ότι πίσω από τις κατηγορίες βρίσκονται υποστηρικτές του νυν προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, έφυγε από την Ουκρανία στα τέλη του περασμένου μήνα και στο μεταξύ είχε συναντήσεις με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος