Ουάσινγκτον: Κριτική για την επιλογή της κυβέρνησης για τις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν (video)

Aνταπόκριση – Ουσάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Στην Ουάσιγκτον εκ των πραγμάτων περνάει σε δεύτερη μοίρα η πολιτική διαχείρηση της κατάστασης και το στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς ο κίνδυνος για νέες επιθέσεις γύρω από το αεροδρόμιο είναι ενεργός και υπαρκτός όπως ανακοίνωσε επι λέξει το Πεντάγωνο. Εδώ στην αμερικανική πρωτεύουσα φοβούνται ότι νέες επιθέσεις είναι ζήτημα ωρών, παρακολουθούν όπως λένε την κατάσταση «σε πραγματικό χρόνο» και προετοιμάζονται και για νέα πλήγματα κατά του ISIS.

Ήδη δύο υψηλόβαθμα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης σκοτώθηκαν στην χθεσινή επίθεση, όμως πηγές του Πενταγώνου λένε ότι τα χειρουργικά πλήγματα δεν πρόκειται να σταματήσουνε εδώ και οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν όπου και αν κρυφτούν.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος ενώ πρέπει να σας πω ότι στη Ουάσιγκτον υπάρχει πολύ σκληρή κριτική για την επιλογή της κυβέρνησης να συνομιλεί και να συνεννοείται με τους Ταλιμπάν και αρχίζει και δημιουργείται η αίσθηση ότι ο Λευκός Οίκος δεν αντιμετωπίζει Ταλιμπάν και ISIS με τον ίδιο τροπο, δηλαδή ως εχθρούς της Αμερικής.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν προειδοποιεί ότι είναι «πιθανή» μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε απόψε (28/8) ότι μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι «πολύ πιθανόν» να συμβεί «εντός των επόμενων 24-36 ωρών».

Σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε με τους συμβούλους του σε θέματα ασφάλειας, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί διοικητές τον ενημέρωσαν για την πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης μέσα στις επόμενες ώρες. «Τους έδωσα οδηγίες να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία της (αμερικανικής) δύναμης», σημείωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι η κατάσταση επί του πεδίου στο Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και διαβεβαίωσε ότι το πλήγμα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K) δεν θα είναι το τελευταίο. «Θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε όποιο πρόσωπο εμπλέκεται σε αυτήν την ειδεχθή επίθεση και θα το κάνουμε να πληρώσει», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος