ertnews.gr

Ολλανδία: Δεν επέτρεψαν στον Υπ. Υγείας να ψηφίσει – Είχε λήξει το διαβατήριό του – Τι δήλωσε

17/03 14:04
Ολλανδία: Δεν επέτρεψαν στον Υπ. Υγείας να ψηφίσει – Είχε λήξει το διαβατήριό του – Τι δήλωσε

Ένα εκλογικό κέντρο έστειλε τον υπουργό Υγείας της Ολλανδίας στο σπίτι του για να πάρει ένα έγκυρο διαβατήριο αφού πήγε να ψηφίσει σήμερα στις εθνικές εκλογές με ένα ληγμένο.

Ο Ούγκο ντε Γιόνγκε, ο οποίος ηγείται της εθνικής προσπάθειας διαχείρισης της πανδημίας, προσπάθησε να ψηφίσει μέσα από το αυτοκίνητό του σε ένα εκλογικό κέντρο του Ρότερνταμ.

“Και μια ακόμη συμβουλή: να πάρετε ένα ΕΓΚΥΡΟ έγγραφο ταυτοποίησης μαζί σας”, έγραψε στη συνέχεια στον λογαριασμό του στο Twitter βάζοντας ως hashtag #beetjedom (λίγο χαζός).

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad επικαλέστηκε τον ανώτατο αξιωματούχο στο εκλογικό κέντρο, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να παρακαμφθούν οι κανόνες της εκλογικής διαδικασίας για χάρη ενός πολιτικού.

Η σημερινή είναι η τρίτη και τελευταία ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στην Ολλανδία, που θεωρούνται “δημοψήφισμα” για τη διαχείριση της πανδημίας από την συντηρητική κυβέρνηση.

Ο ντε Γιόνγκε ανήκει στο κεντροδεξιό κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνώντα συνασπισμό, ο οποίος προβλέπεται να παραμείνει στην εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version