Οίκος τελετών από τη Θεσσαλονίκη δίνει… ζωή μέσα από εθελοντικές αιμοδοσίες

Στη δημιουργία του δικού του Συλλόγου Αιμοδοσίας προχωρά ένας οίκος τελετών από τη Θεσσαλονίκη.  Ο οίκος τελετών «Φάνης Μπαμπούλας και Υιός», που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και έχει διευρύνει το δίκτυο καταστημάτων του και στην Αθήνα ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια για τις κοινωνικές καμπάνιες – δράσεις του.

Οίκος τελετών από τη Θεσσαλονίκη δίνει… ζωή μέσα από εθελοντικές αιμοδοσίεςΑνάμεσά τους, η viral καμπάνια για την οδική ασφάλεια, ο 8σελιδος επιστημονικός οδηγός για το πένθος που μοιράζει δωρεάν στους συγγενείς, η δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης για τον θάνατο και τις διαδικασίες του με συνεντεύξεις επιστημόνων, το ενημερωτικό βίντεο με υπότιτλους και νοηματική για το πένθος στην πανδημία, οι ειδικοί κουμπαράδες που τοποθετούνται στις κηδείες και στηρίζουν το έργο του Συλλόγου «Μέριμνα» που προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα σε ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια αγαπημένου προσώπου και πολλές άλλες.

Πριν από λίγες ημέρες, ο «Φάνης Μπαμπούλας και Υιός» ανακοίνωσε ένα ακόμα πρωτοποριακό πρότζεκτ. Έναν Σύλλογο Αιμοδοσίας με το όνομά του, που θα συγκεντρώνει αίμα σε τακτικές αιμοδοσίες για τα νοσοκομεία της χώρας, προσφέροντας έτσι το έναυσμα για εθελοντισμό σε ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα.

«Η συνθήκη της πανδημίας έχει μειώσει τα αποθέματα αίματος της χώρας μας, καθώς – λόγω των συνθηκών – δεν πραγματοποιούνται τόσο συχνά αιμοδοσίες όσο στο παρελθόν. Γεγονός που μπορεί να απειλήσει την υγεία των συμπολιτών μας που χρειάζονται αίμα είτε σε τακτική βάση, είτε σε μία ειδική περίσταση. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ως οίκος τελετών που παίρνει πάντα θέση σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε, να δημιουργήσουμε μία δράση που θα στέλνει κι ένα σημαντικό μήνυμα», αναφέρει ο Φάνης Μπαμπούλας.

Οίκος τελετών από τη Θεσσαλονίκη δίνει… ζωή μέσα από εθελοντικές αιμοδοσίες«Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε τον Σύλλογο Αιμοδοσίας “Φάνης Μπαμπούλας και Υιός”, ο οποίος με τακτικές αιμοδοσίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα συγκεντρώνει μονάδες αίματος για τα νοσοκομεία της χώρας μας. Παράλληλα, θεωρούμε ότι η καινούρια μας αυτή πρωτοβουλία θα λειτουργήσει και με έναν άλλο τρόπο. Σαν μία κοινωνική υπενθύμιση από έναν Οίκο Τελετών. Ότι δέκα μόλις λεπτά από τον χρόνο σου μπορούν να σώσουν μία ζωή», προσθέτει ο Βασίλης Μπαμπούλας.

Η πρώτη αιμοδοσία του οίκου τελετών «Φάνης Μπαμπούλας και Υιός» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 26 Οκτωβρίου από τις 09:00 έως τις 13:00 σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεννηματάς», που θα πραγματοποιήσει την αιμοληψία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος