Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.Tην Κυριακή πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 34 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 26 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμο από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι ισχυρά, από τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την  Δευτέρα αρχικά ο καιρός αρχικά αίθριος  στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι απόγευμα και θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 και στα νησιά τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος