O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Στα ύψη το θερμόμετρο, σε ποιές περιοχές χτύπησε 40άρι

Σε υψηλά επίπεδαΘα θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες Πέμπτη και Παρασκευή στα ηπειρωτικά θα φτάνουν τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Αλλά θα συνεχιστούν και οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη με ένταση 5 με 6 μποφόρ, μειώνοντας κάπως το αίσθημα της δυσφορίας, αυξάνοντας όμως τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σήμερα μέχρι τις 16:00 τα θερμόμετρα έδειξαν 40 βαθμούς στο ΄Άργος και τη Σπάρτη, τους 39 βαθμούς σε Κρανίδι Αργολίδας, Αρφαρά Μεσσηνίας, Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (μετεωρολογικοί σταθμοί ΕΑΑ/ meteo.gr) αλλά και στις Σέρρες, ενώ 38οC έφτασε το θερμόμετρο στην ακριτική Κόνιτσα (σταθμοί ΕΜΥ)

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο και από το μεσημέρι και στο Ιόνιο με ένταση 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια αλλά και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται το Σάββατο, στα δυτικά και τα βόρεια ,όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα δείξει και πάλι τοπικά 38 βαθμούς, στην Αττική μέχρι 36 βαθμούς.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται την Κυριακή όπου μάλιστα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια, θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος