Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πρεμιέρα καλοκαιριού με άνοδο της θερμοκρασίας

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν Πέμπτη και Παρασκευή οπότε θερμόμετρο θα φτάσει τους 33 με 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο αν και στα νότια θα παραμείνουν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στα βόρεια θα πέσει λίγο μάλιστα κυρίως στη Θράκη θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή σε όλη τη χώρα με , αναμένονται μάλιστα και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια.

Tην Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βουνά τοπικές μπόρες , πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 12 έως 30 με 32 και στη νησιωτική χώρα από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές πρόσκαιρα θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος