Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: «Φεύγει η Ελπίδα… έρχεται νέα ψυχρή εισβολή!» (video)

Η πραγματικά πρωτοφανής για την περιοχή της Αττικής, ως προς τη ραγδαιότητα των χιονοπτώσεων, κακοκαιρία, βρίσκεται πλέον στα τελειώματά της καθώς τα φαινόμενα περιορίζονται πλέον τοπικά στα κεντρικά και νότια και μόνο στην Κρήτη θα επιμείνει το χιονόνερο ή χιόνι μέχρι αύριο το πρωί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, παρόλο που θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία από σήμερα, είχαμε ισχυρό παγετό κατά τη διάρκεια της νύχτας με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους -4 έως -7 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους -13 με -15 στη Δ. Μακεδονία, όπου θα έχουμε και ολικό παγετό σήμερα.

Οι βοριάδες, παρότι έχουν εξασθενήσει από τα 9 μποφόρ που έπνεαν, θα φτάνουν ακόμα μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα και τα 7-8 τοπικά στο Αιγαίο, στη συνέχεια όμως θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική θα έχουμε πλέον ηλιοφάνεια, βοριάδες 4-6 μποφόρ με εξασθένηση και θερμοκρασία έως 6-7 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη λιακάδα, βοριάδες 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 6 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Λίγες συννεφιές στα βορειοανατολικά, την Εύβοια, το Αιγαίο, και τα νοτιοδυτικά με τοπικές, ασθενείς όμως, βροχές στο Αιγαίο, την Κρήτη, την Α. Εύβοια και λίγα ακόμα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης και Εύβοιας. Οι βοριάδες μόνο στα νοτιοανατολικά θα φτάνουν τα 5-7 μποφόρ, ενώ θ’ ανέβει άλλο λίγο η θερμοκρασία, έως 6-9 βαθμούς στα βόρεια, έως 10-11 στα υπόλοιπα, θα έχουμε όμως παγετό στα ηπειρωτικά τις βραδινές και πρωινές ώρες, ισχυρό και πάλι στα βορειοδυτικά.

Την Παρασκευή περιμένουμε μόνο λίγες τοπικές βροχές, ενώ θα επικρατήσουν και νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι βροχερό με πιθανώς έντονα φαινόμενα τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο.

Τέλος, μια νέα σημαντική ψυχρή εισβολή φαίνεται την επόμενη εβδομάδα κυρίως το διάστημα 2-4 Φεβρουαρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος