Νέα περιοριστικά μέτρα έφεραν η αύξηση κρουσμάτων και οι μεταλλάξεις

Με στόχο να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα έως τις 15 του μηνός, τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, μετά την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας. Συγκεκριμένα, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα θα αρχίζει από τις 6 το απόγευμα, ενώ τα Σάββατα θα είναι κλειστά τα καταστήματα, με εξαίρεση σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία και βενζινάδικα, που θα κλείνουν στις 5 το απόγευμα. Τις καθημερινές το λιανεμπόριο θα λειτουργεί μόνο με click away, ενώ τα Λύκεια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση. Ωστόσο, πριν από λίγο, το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι το “take away” θα λειτουργήσει τελικά στις επιχειρήσεις εστίασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και  Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Επιτροπή των Ειδικών, τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε χιλιάδες, ενώ προβληματίζει η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και τα μεταλλαγμένα κρούσματα.

Σήμερα, ανοιχτές παρέμειναν οι λαϊκές αγορές, κάτι που δεν θα ισχύει από το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τους παραγωγούς να αντιδρούν, καθώς, όπως υποστηρίζουν, βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο και τηρούνται όλα τα μέτρα, συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς. Στο μεταξύ, τεράστιες ουρές δημιουργήθηκαν έξω από τα super market της Θεσσαλονίκης που σήμερα θα λειτουργήσουν έως τις 17.00 μ.μ.

Τα Σάββατα ανοιχτά θα είναι μόνο τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι και τα φαρμακεία από τις 07.00 έως 5 το απόγευμα. Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Εμπορικού Συλλόγου που  επισημαίνει ότι το click away δεν λειτούργησε στην αγορά, ενώ εκτιμά ότι θα μπουν πολλά λουκέτα σε καταστήματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος