Νέα επεισόδια χθες βράδυ γύρω από το ΑΠΘ

Πεδίο μάχης ξανά, τα ξημερώματα, ο χώρος του ΑΠΘ. Μετά από πάρτι στην Πολυτεχνική Σχολή, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και νερού από το όχημα «Αίαντας».
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους υπόλοιπους χώρους του πανεπιστημίου με επίκεντρο τον αύλειο χώρο μπροστά από το Αστεροσκοπείο με εκτεταμένη ρίψη μολότοφ και ειδικού τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς αλλά και απάντηση με χημικά από τις αρχές.
Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από νωρίς καθώς στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής σε εξέλιξη ήταν και πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων. Για τον λόγο αυτόν επί ποδός βρίσκονταν από νωρίτερα το βράδυ δυνάμεις της ΕΛΑΣ εντός και εκτός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, οι οποίες και προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές.
Πραγματοποιηθήκαν συνολικά 29 προσαγωγές και έγιναν 4 συλλήψεις.
Την ίδια ώρα υποτροπή στην κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ο 21χρονος ο φοιτητής των ΤΕΦΑΑ που τραυματίστηκε στο κεφάλι, την Πέμπτη όταν σημειώθηκαν επεισόδια εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι μετέβη την Παρασκευή στο νοσοκομείο «Παπανικολαου» για να κάνει πανοραμική ακτινογραφία και πραγματοποιήθηκε εισαγωγή.
Ο 21χρονος Γιάννης είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ώρες.
Φοιτητική πορεία με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν επίσης κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας καθώς και για τον τραυματισμό του φοιτητή στα επεισόδια του ΑΠΘ.

Επιμέλεια Φ. Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος