Ν. Ρωμανός στο Πρώτο: Αν δεν εμβολιαστεί κάποιος εργαζόμενος, προφανώς θα παρατείνεται διαρκώς η αναστολή εργασίας (audio)

«Αν δεν εμβολιαστεί κάποιος εργαζόμενος, προφανώς θα παρατείνεται διαρκώς η αναστολή εργασίας, αλλά αυτό είναι κάτι που το βλέπω ως επιστημονική φαντασία γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν υπάλληλοι για τους οποίους θα συζητάμε πραγματικά αυτή την περίπτωση» τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS Της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σχετικά με το αν μπορεί να υπάρξει ζήτημα απόλυσης, το οποίο, πρόσθεσε πως έχει κλείσει.

«Ο στόχος είναι να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις τις οποίες ακούμε για τον Αύγουστο, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Δεν θεωρώ ότι είναι κακό να ακούμε και το κακό σενάριο, γιατί ακούμε και για τις άλλες χώρες που αυξάνονται εκθετικά τα κρούσματα και σε αυτή την πίστα βρισκόμαστε πια και έχει σημασία να μη εφησυχάζουμε. Ο στόχος του 70% είναι απόλυτα εφικτός και βρισκόμαστε ακριβώς στο κρίσιμο σημείο που θα κρίνει αν θα επιτευχθεί  ή για λίγο θα τον χάσουμε, με όλους τους κινδύνους που εμπεριέχει το να τον χάσουμε και με όλα αυτά που έχουμε βιώσει και δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε ούτε καν στην συζήτηση για σενάρια με οριζόντια μέτρα».

O κ. Ρωμανός έκανε αναφορά στα επαγγέλματα που εδώ και χρόνια, όπως είπε, «για να εργαστείς προσκομίζεις ένα βιβλιάριο υγείας όπου αποδεικνύεται ότι πληρούνται όλα οι απαραίτητες προδιαγραφές, που έχουν να κάνουν με εμβόλια και εξετάσεις, όπως για παράδειγμα στις κουζίνες των επιχειρήσεων εστίασης. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η σήμανση που μπορούν να έχουν τα μαγαζιά για το αν έχουν εμβολιασμένο προσωπικό και υπάρχει και η αυτορρύθμιση της αγοράς σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς και η ευθύνη και του υπαλλήλου και του επιχειρηματία. Όλα αυτά μαζί θα συντελέσουν στο να κερδηθεί το στοίχημα του εμβολιαστικού στόχου».

Στην ερώτηση εάν φτάσει κανείς στο καθεστώς της αναστολής εργασίας, κατά πόσο θα έχει ταβάνι και τι διάρκεια, ο κ. Ρωμανός απάντησε πως «είναι θέμα κάποιων μηνών να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία. Η συζήτηση αυτή είναι πολύ θεωρητική, γιατί προϋποθέτει να υποθέσουμε ότι ένας υπάλληλος μπορεί να είναι σε αναστολή για 5-6 μήνες και δεν νομίζω ότι υπάρχει εργαζόμενος, ο οποίος μπορεί να έχει αυτή την πολυτέλεια και να είναι ουσιαστικά σε άδεια άνευ αποδοχών. Θεωρώ ότι ο εργαζόμενος θα εμβολιαστεί για να αποφύγει την αναστολή και πολύ περισσότερο την παράτασή της. Και αυτός είναι και ο στόχος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος