Ν. Μανιάς (κάτοικος Φινλανδίας) στο Πρώτο: Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία οι Φινλανδοί θέλουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ (audio)

«Η ζωή κυλά κανονικά, δεν υπάρχει κάποιος φόβος, αλλά ο κόσμος μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, άρχισε να σκέφτεται σοβαρά το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία όπως και η Σουηδία ήταν ουδέτερες χώρες. Τώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έγινε δημοψήφισμα και γύρω στο 64% ψήφισαν υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Νίκος Μανιάς, μόνιμος κάτοικος στο Ελσίνκι και ταμίας του Συνδέσμου Ελλήνων Φινλανδίας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

Ο κ. Μανιάς περιέγραψε ότι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται δεν είναι για τους Φινλανδούς κάτι που ήθελαν να συμβεί, καθώς μεταξύ άλλων η Ρωσία αποτελούσε μέχρι πρόσφατα έναν μεγάλο εμπορικό εταίρο της χώρας, ενεργειακά και τουριστικά. «Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Φινλανδία, που αποτελεί το 10% της κατανάλωσης της χώρας. Υπάρχει μια πιθανότητα το φυσικό αέριο να κοπεί από αύριο ή το Σάββατο, λόγω του ότι οι Φινλανδοί δεν θέλουν να πληρώσουν σε ρούβλια, όχι λόγω του αιτήματος ένταξης στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο ίδιος.

Οι Έλληνες που ζουν στην Φινλανδία είναι περίπου 2000, σύμφωνα με τον κ. Μανιά και οι περισσότεροι έφτασαν τα χρόνια της κρίσης, αναζητώντας οικονομική ασφάλεια. Αφού λοιπόν εγκαταστάθηκαν στην Φινλανδία και έχουν συνηθίσει την ζωή τους εκεί πλέον, είναι αρκετοί αυτοί που εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση στον τόπο που πλέον αποτελεί το σπίτι τους.

«Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας», εκτιμά ο κ. Μανιάς, σημειώνοντας ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθυσμός που κατοικεί στην Φινλανδία είναι οι Ρώσοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος