ertnews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας για τη σχολική διαμεσολάβηση – Να μπει τέλος στον σχολικό εκφοβισμό

10/03 23:23

Στοπ σε κάθε μορφή βίας στην εκπαίδευση φιλοδοξεί να βάλει το μνημόνιο συνεργασίας για τη σχολική διαμεσολάβηση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης με το ινστιτούτο κατάρτισης διαμεσολαβητών του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η σχολική διαμεσολάβηση είναι η διαδικασία μέσα από την οποία οι συγκρούσεις μεταξύ μαθητών επιδιώκεται να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο. Ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει το μνημόνιο συνεργασίας για τη σχολική διαμεσολάβηση με την πρόεδρο του ινστιτούτου κατάρτισης διαμεσολαβητών και τους προϊσταμένους των διευθύνσεων εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης

Με το μνημόνιο αυτό οι τρεις πλευρές σκοπεύουν να βάλουν στοπ σε κάθε μορφή σχολικής βίας η οποία μετά την καραντίνα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Μέσω του μνημονίου οι υπογράφοντες συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την υλοποίηση όλων των δράσεων για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version