ertnews.gr

Μητέρα στην Κρήτη αρνιόταν θεραπεία στο παιδί της και συνελλήφθη

07/09 14:11

Ένα επείγον περιστατικό περικαρδίτιδας παιδιού έφτασε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου όμως η μητέρα αντέδρασε στην θεραπευτική αγωγή που εισηγήθηκαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να γίνει αφαίρεση υγρού που είχε συγκεντρωθεί γύρω από την καρδιά του 15χρονου παιδιού. Η άρνηση της μητέρας να υποβληθεί ο γιός της σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη ή να του δοθεί φαρμακευτική αγωγή, μετά την εμφάνιση του προβλήματος, την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα.  Έπειτα από παρέμβαση της διευθύντριας της παιδιατρικής κλινικής ενημερώθηκε ο εισαγγελέας για το περιστατικό, που ζήτησε την κράτησή της, προκειμένου να μην  τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του παιδιού. Η μητέρα αρνήθηκε να συνεργαστεί και συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Στην συνέχεια η 43χρονη αφέθηκε ελεύθερη, αλλά εις βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος από τον εισαγγελέα

Την ίδια ώρα, η νεαρή έγκυος και μητέρα που νοσηλεύεται με covid στο νοσοκομείο φαίνεται πως βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και οι γιατροί ελπίζουν ότι θα καταφέρει να αποσωληνωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version