Μέρκελ για εμβόλιο: Αν δούμε πόσοι πεθαίνουν θα αντιληφθούμε πόσοι μπορούν να σωθούν

Στο θέμα του εμβολιασμού αναφέρθηκε η Άγγελα Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Ουγκούρ Σαχίν και την Οζλέμ Τουρετσί, τους συνιδρυτές της εταιρείας Biontech η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο.

Ανακοινώνοντας πως οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε πως αποτελούν σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε ότι «Αν δούμε πόσα άτομα πεθαίνουν αυτή τη στιγμή από τoν κορονοϊό, τότε θα αντιληφθούμε πόσες ζωές μπορούν να σωθούν».

«Φυσικά χαιρόμαστε και στη Γερμανία για την μέρα που ο εμβολιασμός θα μπορεί να ξεκινήσει μετά την έγκριση του εμβολίου από τις ευρωπαϊκές αρχές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά,

Ο Ουγκούρ Σαχίν δεσμεύθηκε ότι οι συνεργάτες του «θα εργάζονται τα Χριστούγεννα για να επιτρέψουν τη γρήγορη παράδοση» επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η πρόοδος στην ανάπτυξη εμβολίων ήταν δυνατή μόνο έπειτα από μακροχρόνια έρευνα». Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα έχουμε και πάλι μια φυσιολογική ζωή τον επόμενο χειμώνα».

Η ομοσπονδιακή υπουργός Έρευνας Άνγια Κάρλιτσεκ (CDU) επισήμανε πως «Αν θέλουμε να ελέγξουμε αυτήν την πανδημία, χρειαζόμαστε υψηλό επίπεδο εμβολιασμού. Πρέπει να εμβολιαστεί το 60% έως 70% του πληθυσμού. Κατά τη δοκιμή της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου δεν θα γίνονταν συμβιβασμοί». Τάχθηκε δέ υπέρ της εκστρατείας ενημέρωσης ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβόλιο της Biontech και της αμερικανικής εταιρείας Pfizer.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος