Μεγάλο σκάνδαλο με κρυπτονομίσματα συγκλονίζει την Τουρκία (video)

Συνεχίζεται ο σάλος στην Τουρκία με τεράστια απάτη με εταιρεία κρυπτονομισμάτων. Ο διευθύνων σύμβουλος διέφυγε στο εξωτερικό με δυο δισ. δολάρια ενώ φωτογραφικό υλικό τον εμφανίζει στα γραφεία δυο υπουργών πρώτης γραμμής της τουρκικής κυβέρνησης. Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 62 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε για την πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, μετά την υποβολή μηνύσεων από χιλιάδες Τούρκους που δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα απάτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Φαρούκ Φατίχ Οζέρ ο οποίος είναι περίπου 30 ετών εμφανίζεται τόσο στα γραφεία τόσο του υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και του υπ. Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να χαμογελάει και να ποζάρει. Αυτός ο άνθρωπος καταζητείται από την Τουρκία, έχει εκδοθεί ερυθρό δελτίο σύλληψης ενώ φαίνεται ότι έφυγε προχθές από την Τουρκία με δυο δισ . δολάρια τα οποία ανήκαν σε περίπου 340 χιλιάδες καταθέτες.

Aπό την πλευρά του ο Μ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον άνθρωπο αυτό κι ότι ήρθε μαζί με έναν άλλον που είναι γιος ενός παλιού βουλευτή του AKP, του κυβερνώντος κόμματος ενώ ο κ. Σοϊλού είπε ότι δεν γνωρίζει αυτό το άτομο.

Από την περασμένη Δευτέρα η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας απαγόρευσε τις συναλλαγές με την εταιρεία.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος