ertnews.gr

Με επιδότηση από το κράτος η προστασία της πρώτης κατοικίας (video)

19/11 16:20
Με επιδότηση από το κράτος η προστασία της πρώτης κατοικίας (video)

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου του ΣΕΒ είπε στην ΕΡΤ ότι οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί για την εκπόνηση ενός φιλόδοξου προγράμματος σε συνεργασία με την κυβέρνηση για να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραμούζης η προστασία της πρώτης κατοικίας θα γίνεται μέσω κρατικής επιδότησης της δόσης του δανείου, ενώ από πλευράς τραπεζών θα υπάρχει γενναίο “κούρεμα”. “Θα προστατεύσουμε όσους έχουν πληρώσει την κρίση και όσους είναι στο “κόκκινο” χωρίς δική τους ευθύνη”, είπε ο κ. Καραμούζης.

Πρόσθεσε ότι η προστασία πρέπει να αφορά τα κατώτερα στρώματα, τα οποία με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει οι υποχρεώσεις, συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ από δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές τόνισε ότι “η οικονομία προοδεύει όταν ενισχύεται η παραγωγή και δεν παρέχονται πόροι όταν δεν δικαιολογούνται”.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version