Λ. Κανέλλη: Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν είναι ομόθυμη – Δεν έγιναν όλοι Δένδιας στη Δεξιά (video)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» και η δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, θύμα και ίδια επίθεσης από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, μίλησε στην ΕΡΤ για τον φασισμό και την αναβίωση του σε λαϊκές συνοικίες, όπως στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

«Ένα χρόνο μετά όποιος έχει εφησυχάσει ότι ξεμπέρδεψε από τη Χρυσή Αυγή, τη βοηθάει να ξαναγεννηθεί. Οι φασίστες είναι εδώ», τόνισε η κ. Κανέλλη, η οποία σχολιάζοντας τις εικόνες μαθητών ΕΠΑΛ να χαιρετούν με ναζιστικά σύμβολα, μέσα σε σχολικά κτίρια, είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να αναρωτιόμαστε. Κανένας μας δεν είναι αθώος. Έχει υπάρξει μια τεράστια ανοχή στα χιτικα βραχιολάκια που κυκλοφορούν εκτός των κελιών της Χρυσής Αυγής και είναι κρυμμένα στη διπλανή πόρτα, σε κόμματα, είναι κρυμμένα παντού. Δεν τα “χτυπάμε” όπως πρέπει. Να τα απομονώσουμε. Αυτός είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον ναζισμό. Δεν πεθαίνει μονάχος του φασισμός. Κοστίζει πάντοτε… Αναβιώνει», δήλωσε η κ. Κανέλλη.

Λ. Κανέλλη: Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν είναι ομόθυμη – Δεν έγιναν όλοι Δένδιας στη Δεξιά (video)
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» η Βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε για τον φασισμό ότι «το ζητούμενο είναι να μην επωάζεται και να μη βρίσκει ζεστές συνθήκες για να σκάει το φίδι από το αυγό. Δυστυχώς το σύστημα παρέχει ολοένα και πιο ζεστές αγκαλιές σε αυτά τα φίδια. Υπάρχουν παντού».

Σχολιάζοντας τα θλιβερά επεισόδια στην Σταυρούπολη όπου η μεγάλη πλειονότητα των μαθητών που συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον συμμαθητών τους αποδείχθηκε ότι ήταν μαθητές – υποστηρικτές της «Χρυσής Αυγής» είπε:

«Επειδή δεν μπήκε μέσα στη Βουλή σημαίνει ότι δεν υπάρχει και δεν δρα έξω από τη φυλακή; Σημαίνει ότι δεν υπάρχει στη διπλανή πόρτα; Σημαίνει ότι οι φασίστες δεν είναι χρήσιμοι για το σύστημα τώρα που, περισσότερο από ποτέ, συνεχίζεται η οικονομική κρίση; Που υπάρχουν γεωπολιτικές ανακατατάξεις και ζεις, μέσα στη Βουλή, να σου λέει κάποιος ότι είσαι ο χειρότερος εχθρός που γεννήθηκε ποτέ; Όταν δημιουργείται ένα κλίμα φιλικό προς του ναζί και οι ναζί έχουν κάθε συμφέρον με εφετείο μπροστά και με τις ποινές έτσι όπως έχουν. Ορισμένοι από αυτούς που έχουν φυλακιστεί να έχουν ήδη αποφυλακιστεί και  με τον Κασιδιάρη να έχει εκπροσώπηση προς τα έξω», δήλωσε η κ. Κανέλλη.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν είναι ομόθυμη

Και όπως τόνισε, «η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν είναι ομόθυμη. Δεν είναι αποκλεισμένοι, ως όφειλαν, από παντού. Κατεβαίνουν ψηφίσματα (σ.σ. σε δημοτικά συμβούλια) και δεν υπάρχει ομοφωνία. Μην παρουσιάζουμε μια ομόφωνη καταδίκη λες και όλοι γίνανε Δένδιας. Δεν έγιναν όλοι Δένδιας στη Δεξιά».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή της για την επανεμφάνιση του φασισμού στην ελληνική κοινωνία, η κ. Κανελλη ανέφερε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί είναι ιδεολογικοί καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής.

«Μπορείτε να καταλάβετε γιατί πίσω από τμήμα των αστυνομικών κρύβονται φασίστες τόσα χρόνια και εξακολουθούν να κρύβονται; Μπορείτε να καταλάβετε γιατί έχουν βελούδινη μεταχείριση από τα Σώματα Ασφαλείας, όχι στο σύνολό τους; Αν αρχίσουμε με τα πιστεύω και τα ελπίζω, τότε θα βρείτε ιεράρχες να στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή. Με τον ίδιο τρόπο που θα βρείτε σκοταδιστές ιεράρχες που είναι επικεφαλείς του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος