Κρήτη: Πώς θα κινηθεί το κύμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Στο επίκεντρο Ηράκλειο και Λασίθι (χάρτες)

Σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη σήμερα, Παρασκευή 23/09, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση αύριο, Σάββατο.

Οι δύο παρακάτω χάρτες δίνουν την αναμενόμενη κατανομή της βροχής το απόγευμα και της πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής. Όπως φαίνεται τα μεγαλύτερα ύψη νερού αναμένονται στα νότια και στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου και του νομού Λασιθίου.

Κρήτη: Πώς θα κινηθεί το κύμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Στο επίκεντρο Ηράκλειο και Λασίθι (χάρτες)

Κρήτη: Πώς θα κινηθεί το κύμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Στο επίκεντρο Ηράκλειο και Λασίθι (χάρτες)

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ertnews ο κ. Λαγουβάρδος, το αβαθές χαμηλό που έρχεται από τις ακτές της Αφρικής φέρνει μεγάλα ύψη βροχής και έντονη κεραυνική δραστηριότητα, κινείται δυτικά της Κρήτης και αναμένεται να επηρεάσει το νησί μετά τις 2 -3 το μεσημέρι και μέχρι τα μεσάνυχτα, διάστημα κατά το οποίο χρειάζεται προσοχή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά δεδομένα, όπως αναφέρει, το επικρατέστερο σενάριο είναι να επηρεάσει μερικώς το νησί και να εκτονωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του στο νότιο κρητικό πέλαγος. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα, προσθέτει ο ίδιος, το αβαθές να κινηθεί διαφορετικά και τελικώς να επηρεάσει το νησί σημαντικά, με κύριο χαρακτηριστικό τα σημαντικά ύψη βροχής στα νότια της Κρήτης, χωρίς να αποκλείεται η επέκτασή τους και προς τα βόρεια. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται ιδίως στην περιοχή της Μεσαράς, στα νότια του Ηρακλείου, αλλά και σε ολόκληρο το νότιο τμήμα του νησιού και στην Γαύδο.

Όπως είναι γνωστό, ήδη η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καθώς προβλέπονται από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Για τα αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα έχει ενημερωθεί ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος