Κορονοϊός: Το μελωδικό “ευχαριστώ” του τσελίστα Γιο – Γιο Μα για τον εμβολιασμό του

Νότες ελπίδας πλημμύρισαν το Σάββατο ένα κέντρο εμβολιασμών στη Μασαχουσέτη, όταν ο βιρτουόζος τσελίστας Γιο-Γιο Μα έδωσε μια απρόσμενη μίνι συναυλία, για να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό, αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου του για την Covid-19.

Ο καλλιτέχνης, που γεννήθηκε στη Γαλλία πριν από 65 χρόνια από Κινέζους γονείς, ξάφνιασε ευχάριστα τους άλλους ανθρώπους που περίμεναν να κάνουν το εμβόλιο, καθώς και το προσωπικό του Κοινοτικού Κολεγίου Μπερκσάιρ. Ένα απόσπασμα της παράστασής του αναρτήθηκε στη σελίδα του Κολεγίου στο Facebook.

Όπως όλοι, ο Γιο-Γιο Μα έπρεπε να παραμείνει στο εμβολιαστικό κέντρο για παρακολούθηση, για μερικά λεπτά, αφού του χορηγήθηκε η δεύτερη δόση. Εκείνος επωφελήθηκε από την ευκαιρία αυτή, κάθισε σε μια πλαστική καρέκλα και έπαιξε το βιολοντσέλο του για ένα τέταρτο για να ψυχαγωγήσει τους παρευρισκόμενους

«Ήθελε να δώσει κάτι για να τους ευχαριστήσει» για το εμβόλιο, είπε ο υπεύθυνος του κέντρου, ο Ρίτσαρντ Χολ, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα The Berkshire Eagle.

Εδώ και έναν χρόνο ο διάσημος μουσικός αναρτά συχνά στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης έργα του Μπαχ ή του Μπετόβεν, με τα χάσταγκ #songsofcomfort ή #songsofhope (τραγούδι παρηγοριάς ή τραγούδι ελπίδας). «Σ’ αυτήν την περίοδο του άγχους, θέλω να συνεχίσω να μοιράζομαι τη μουσική που με εμψυχώνει», εξήγησε ο ίδιος στο Twitter.

Ο σολίστας έχει επίσης παίξει πολλές φορές στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας ή για να τιμήσει γιατρούς και νοσηλευτές για την προσφορά τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος