Κορονοϊός: Η εικόνα στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης

Ήπια αυξητική τάση καταγράφεται στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ οι επιστήμονες εστιάζουν στην επιδημιολογική εικόνα της πόλης, όπου  οι νέες μολύνσεις έφτασαν τις 130. Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στη μονάδα διαλογής των ΕΛΤΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Το κατάστημα έκλεισε και όλοι οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. 
Επίσης, σήμερα 11 από τους 15 ηλικιωμένους που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της πόλης επιστρέφουν στο Χαρίσειο γηροκομείο, στην ειδική μονάδα που δημιουργήθηκε εκεί. Αύριο κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο ίδρυμα προκειμένου να κάνουν μοριακά τεστ σε εργαζόμενους και γηροκομούμενους. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, ωστόσο, είναι ότι 3 από τους ηλικιωμένους που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων δεν ανέπτυξαν αντισώματα. Μάλιστα μία από τους ηλικιωμένους αυτούς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και αυτό είναι κάτι που αναμένεται να ερευνηθεί από τους ιατρούς.
Την ίδια στιγμή πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν από το πρωί  να υποβληθούν σε γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό στο δήμο Αμπελοκήπων, όπου συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος