Κίνα: Δεκαπέντε νεκροί και 3 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες- Λειτούργησαν ξανά τα ανθρακωρυχεία

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται και άλλοι δεκαπέντε έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη βόρεια Κίνα, αλλά η πλειονότητα των ανθρακωρυχείων που είχαν κλείσει κατάφεραν να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους.

Στη επαρχία του Σανσί όπου παραδοσιακά επικρατεί ξηρό κλίμα σε διάστημα πέντε ημερών σημειώθηκαν βροχοπτώσεις που έχει συνήθως όλον τον Οκτώβριο.

Τουλάχιστον 19.000 κτίρια καταστράφηκαν και 18.000 άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές, πρόσθεσε. Επίσης 120.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Σε οικονομικό επίπεδο, από τα περίπου 60 ανθρακωρυχεία της επαρχίας που είχαν αναγκαστεί να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους, μόνον τέσσερα εξακολουθούν να μην λειτουργούν. Η αναστολή  της λειτουργίας των ανθρακωρυχείων επέφερε πλήγμα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς το 60% παράγεται από άνθρακα.

Διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε αρκετές περιοχές, προκαλώντας προβλήματα στην βιομηχανική δραστηριότητα.

Λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, οι αρχές έβαλαν στην άκρη τις φιλοδοξίες τους για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ορυχεία που βρίσκονται στην Εσωτερική Μογγολία, μια σημαντική περιοχή για την παραγωγή άνθρακα στο βόρειο τμήμα της Κίνας, έλαβαν επίσημο υπόμνημα με το οποίο ζητείται αύξηση της παραγωγής σε συνολικά 98 εκατομμύρια τόνους, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο εθνικός Τύπος. Αυτό αφορά συνολικά 72 ανθρακωρυχεία.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ έδωσε άδεια στις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος να αυξήσουν τα τιμολόγιά τους έως 20% πάνω από την τιμή αναφοράς, αντί ενός 10% προηγουμένως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος