Κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο: Ευρώπη και Ελλάδα να συμβάλουν στην διπλωματική εκτόνωση της κατάστασης (audio)

«Η Ευρώπη έχει το κρίσιμο πολιτικό και οικονομικό μέγεθος να είναι μέρος της λύσης και της εκτόνωσης της κατάστασης. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παίξει ρόλο σε αυτό και σημαντικό ρόλο θα παίξει η διαμόρφωση της κοινής γνώμης ενός μεγάλου φιλειρηνικού κινήματος» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Πρέπει η ευρωπαϊκή πλευρά και η Ελλάδα να συμβάλουν σε άμεση διπλωματική πολιτική εκτόνωση της κατάστασης, σημείωσε. «Η σκέψη μας είναι με τους ουκρανούς πολίτες, πρέπει να γίνει ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει ο πόλεμος και να επικρατήσει η διαπραγμάτευση και η ειρήνη με απόλυτο σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και στο Διεθνές Δίκαιο».

Ο κ. Ζαχαριάδης εξέφρασε την εκτίμηση πως εάν γενικευτεί αυτή η πίεση, θα βρεθούμε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση σε ευρωπαϊκό έδαφος, μπροστά σε σημαντικό μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα και σε μια μεγάλη κοινωνική και ενεργειακή κρίση ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου. «Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τις συνέπειες, διότι θα είναι πολύ μεγάλες για την χώρα μας με την ενεργειακή ανασφάλεια η οποία επικρατεί, με τις λάθος επιλογές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με την απόλυτη πρόσδεση του ενεργειακού μας μείγματος στο φυσικό αέριο. Όλοι στηρίζουμε την απολιγνιτοποίηση, όμως έπρεπε να έχει προηγηθεί σχέδιο, εθνική αυτάρκεια. Υπάρχουν ευθύνες σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» επεσήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος