Κ. Μητσοτάκης: «Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει εγγύηση σταθερότητας»

Array

Τα διλήμματα των εκλογών του 2023 και το διακύβευμα της διπλής κάλπης έθεσε ο πρωθυπουργός από την Αχαΐα όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, τονίζοντας ότι η αυτοδυναμία ισοδυναμεί με σταθερότητα.

«Τελικά ποια παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς; Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Και επειδή οι εκλογές αυτές έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα δεν θέλω να μπλέκετε πρώτη και δεύτερη κάλπη. Μία είναι η κάλπη, εθνική κάλπη είναι και θα πάμε στην πρώτη Κυριακή να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γιατί αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει τελικά εγγύηση σταθερότητας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομής τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για έργα μουσαμάδες, αλλά για πραγματικά εργοτάξια.

Κάλεσε δε τους πολίτες να κάνουν μια σύγκριση με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα μιλήσουν τα έργα μας. Σας ρωτώ όλους εσάς, τι θυμάστε ακριβώς από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θυμούνται οι πολίτες; Το δημοψήφισμα, τα κλειστά ΑΤΜ, τους συνταξιούχους στο δρόμο, μια πορεία μιας χώρας η οποία δεν στεκόταν καλά στα πόδια της», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός.

«Η “σταθερότητα” του Πρωθυπουργού των Πάτσηδων, των υποκλοπών και της ακρίβειας είναι αβίωτη για τους πολίτες, που νιώθουν στο πετσί τους κάθε μέρα όχι μόνο τα αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη αλλά και την εξοργιστική αλαζονεία του», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το καλάθι του νοικοκυριού, σχολιάζοντας αιχμηρά τη στάση  της αντιπολίτευσης.

«Ένα μέτρο το οποίο τώρα σπεύδουν να το εφαρμόσουν και άλλες χώρες. Προφανώς δεν αφορά τους αριστερούς του «χαβιαριού», όπως τους αποκαλούν στη Γαλλία ή τους σοσιαλιστές της «σαμπάνιας», όπως τους λένε στη Γερμανία. Ενδιαφέρει όμως τον μέσο Έλληνα που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα και όσοι το σνομπάρουν και το απαξιώνουν, ας πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αχαΐα ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το εργοτάξιο όπου έχουν αρχίσει οι εργασίες για την εθνική οδό Πάτρα – Πύργος, που αναμένεται να παραδοθεί τις αρχές του 2025.

Στάση έκανε και στο φράγμα Πείρου – Παραπείρου που αποτελεί σημαντικό έργο για την ύδρευση της Πάτρας με πόσιμο νερό. 

Νωρίτερα παρέστη στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του σιδηροδρομικού άξονα Ροδοδάφνη – Ρίο.

Οι υποδομές εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο 80 και πλέον έργων, για τα οποία θα διατεθούν πόροι που υπερβαίνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετά την αναχώρησή του από την Κάτω Αχαΐα ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκίτζη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος