ertnews.gr

Κ. Καραγκούνης στο Πρώτο: Έχει καταστεί σαφές στην συνείδηση όλων ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές (audio)

01/12 12:28
Κ. Καραγκούνης στο Πρώτο: Έχει καταστεί σαφές στην συνείδηση όλων ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές (audio)

«Έχει καταστεί σαφές στην συνείδηση όλων ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Από ό,τι φαίνεται και ειδικά το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια ανοδική τάση της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνηση. Φαίνεται ότι ενισχύονται τα ποσοστά της. Και εγώ το έχω ξαναπεί πάρα πολλές φορές και σε αυτό θεωρώ ότι προϊόντος του χρόνου και πηγαίνοντας προς τις εκλογές όπου θα μπουν τα κρίσιμα διλήμματα, πάντα υπάρχει μια συσπείρωση γύρω από τα κόμματα εξουσίας. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε το μήνυμα προς τους πολίτες ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από αβεβαιότητα, αλλά από σταθερότητα για την επόμενη μέρα» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Νομίζω ότι η παράταξή της Νέας Δημοκρατίας έχει δείξει ότι έχει πολύ μεγάλη ομοψυχία και ενότητα, ειδικά όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές. Αυτό γίνεται πάντα. Υπάρχει μια συμπόρευση, μια συμπαράταξη όλων των δυνάμεων. Έχουμε μια πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, διότι μιλάμε για εθνικές εκλογές. Μιλάμε για εκλογές δηλαδή που πρέπει ειδικά στην πρώτη κάλπη να δοθεί το μήνυμα για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, για μια παράταξη που θα έχει την πολιτική δυνατότητα να χειριστεί τις πολύ δύσκολες προκλήσεις», συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης.

 «Η υπόθεση των παρακολουθήσεων νομίζω ότι δεν κόβει πια εισιτήρια»

Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων ο κ. Καραγκούνης είπε ότι αυτή «δεν κόβει πια εισιτήρια». «Είμαστε εμείς που επίμονα λέμε ελάτε, φέρτε στοιχεία. Μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχουμε τα στοιχεία, αλλά δεν έχουν πει το παραμικρό. Μάλιστα σε σχετική αγωγή που έχει κάνει και ο Δημητριάδης, ούτε οι εναγόμενοι δεν παρέστησαν. Ζήτησαν αναβολή όλοι, γιατί καταλαβαίνετε έπρεπε να προσκομίσουν στοιχεία, έπρεπε κάτι να πουν», συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης.

Ερωτηθείς για το θέμα της βίαιης προσαγωγής στην επιτροπή, που έχει τεθεί επί τάπητος στη δημόσια συζήτηση, ο κ. Καραγκούνης  είπε ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο όταν έχει τραπεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε εξεταστική Επιτροπή, κάτι που προβλέπει ρητά ο κανονισμός της Βουλής. Γι’ αυτό και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπως του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και του κυρίου Καμμένου, παρότι δεν ήρθαν ποτέ σε αλλεπάλληλες κρούσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ποτέ δεν εφαρμόστηκε βίαιη προσαγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version