Ιταλία: H δύσκολη εξίσωση των προεδρικών εκλογών

Οι πολιτικές εξελίξεις που ξεκινούν στην Ιταλία με την έναρξη των γύρων για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από ένα ειδικό σώμα 1009 εκλεκτόρων, στο οποίο μετέχουν τα μέλη της Βουλής, της Γερουσίας και Εκπρόσωποι των 20 Περιφερειών της χώρας, αναλύθηκαν στην εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο»., με καλεσμένο τον επί σειρά ετών ανταποκριτή ελληνικών ΜΜΕ στη Ρώμη και συγγραφέα Δημήτρη Δεληολάνη.

Ιταλία:  H δύσκολη εξίσωση των προεδρικών εκλογών
Δημήτρης Δεληολάνης

Εξετάστηκε το αν θα είναι τελικά υποψήφιος ο Μάριο Ντράγκι και ποιες άλλες υποψηφιότητες μπορούν να υπάρξουν, μετά και την οριστική αποχώρηση Μπερλουσκόνι. Συζητήθηκε επίσης το κατά πόσον υπάρχει μέλλον για το σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό μετά από μια ενδεχόμενη μετακίνηση Nτράγκι στην Προεδρία ή το αν δρομολογούνται εκλογές.

Υπογραμμίστηκε δε πως σε μια τέτοια περίπτωση πολλοί αναλυτές βλέπουν ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστικών και υπερδεξιών κομμάτων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εσωτερική σταθερότητα της Ιταλίας, αλλά και την πορεία της στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Εξηγήθηκαν, ακόμη, οι αυξημένες αρμοδιότητες που διαθέτει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας στην 7ετή θητεία του, που είναι μια από τις μακρότερες διεθνώς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος