Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι έντεκα συλληφθέντες για καλλιέργεια κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου θα οδηγηθούν σήμερα οι έντεκα συλληφθέντες για την υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης και διακίνησης ναρκωτικών με “πρωταγωνιστή” 44χρονο έγκλειστο των φυλακών Χανίων.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, θα οδηγηθούν σταδιακά στο γραφείο του εισαγγελέα, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, και ανάμεσά τους θα βρίσκεται και ο 44χρονος Ανωγειανός, ο οποίος από την φυλακή φέρεται να κινούσε τα νήματα και να έδινε οδηγίες όχι μόνο για την καλλιέργεια και την φροντίδα των φυτειών κάνναβης, αλλά και την διακίνησή τους που έφτανε μέχρι το Ηράκλειο και την Ιεράπετρα.

Ο 44χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο και έκτοτε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίστηκε. Χθες έγινε μεγάλη επιχείρηση στην Αξό, τα Ανώγεια, το Ηράκλειο, την
Ιεράπετρα, τα Χανιά και άλλες περιοχές και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των έντεκα, που κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 23 άτομα.

Πώς δρούσε η ομάδα – οι ρόλοι των πέντε του “σκληρού πυρήνα”

Για την υπόθεση έκαναν σήμερα δηλώσεις ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου Γιώργος Βαρδάκης, οι οποίοι απέδωσαν τα εύσημα στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχαν στις έρευνες και στην χθεσινή επιχείρηση, η οποία έγινε σε διάφορες περιοχές και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης. Όπως εξήγησε ο κ. Βαρδάκης, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, της οποίας τον “σκληρό πυρήνα” αποτελούσαν πέντε άτομα. Αρχηγός ήταν 44χρονος έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, ο οποίος, όπως ανέφερε, έδινε οδηγίες στους υπόλοιπους αναφορικά με την καλλιέργεια και τη διακίνηση και κατελήφθη με το κινητό τηλέφωνο στο χέρι μέσα στο κελί του. Οι υπόλοιποι είχαν, όπως είπε, τη φροντίδα της καλλιέργειας κάνναβης και της διακίνησης των ναρκωτικών σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι. Ο 37χρονος αδερφός του έγκλειστου αρχηγού φέρεται να είχε ρόλο “εισπράκτορα”, δηλαδή εισέπραττε τα χρήματα από τη διακίνηση, ενώ δύο κοντοχωριανοί τους είχαν αναλάβει την καλλιέργεια της κάνναβης και συνεργαζόμενοι με άτομα στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου προχωρούσαν στη διάθεση των ναρκωτικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος